10/5/17

Από το οδοιπορικό στον Υμηττό την Κυριακή 7/5

Πραγματοποιήθηκε με συμμετοχή πολλών κατοίκων το οδοιπορικό στον Υμηττό που συνδιοργάνωσαν την Κυριακή 7/5/2017 η Ανοικτή  Πρωτοβουλία Αγώνα Βύρωνα, το Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα, οι Πολίτες του Βύρωνα και η Διαδημοτική Επιτροπή για τον Υμηττό. 
Το οδοιπορικό ξεκίνησε από την περιοχή του Κουταλά. Εκεί έγιναν σύντομες αναφορές για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το βουνό από τις καταπατήσεις, τα κτίσματα και τις βλέψεις κατασκευαστικών εταιρειών, ιδιωτών, δήμων, στρατού. Για τις πυρκαγιές. Για τους νέους κινδύνους που αντιμετωπίζει από τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και τους μνημονιακούς νόμους. 
Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι ανηφόρισαν προς το βουνό με μικρές στάσεις σε διάφορα σημεία που υπάρχουν εγκαταστάσεις και όπου γινόταν από τους συμμετέχοντες ενημερώσεις. Μερικά από τα σημεία ήταν η είσοδος των στρατοπέδων και των πολυκαταστημάτων του στρατού, οι εγκαταστάσεις των παλιών λατομείων Εργάνη, το Κακόρεμα, ο Σταθμός Μεταφόρτωσης αποριμμάτων, το σκοπευτήριο Άρτεμις, το ανοικτό οικοδομικό τετράγωνο 524.
Οι κάτοικοι δήλωσαν διατεθειμένοι να συνεχίσουν τις δράσεις για την προστασία του Υμηττού.